domingo, 23 de noviembre de 2014

25 de novembre, un dia i un altre i un altre contra la violència masclista.

  XARXA DE DONES DE LA MARINA ALTA
MANIFEST 25 DE NOVEMBRE, CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.


La violència contra les dones continua actuant de manera terrible i arriba a xifres insuportables: 603 milions de dones viuen en països on no es considera delicte la violència de gènere.  3 milions de xiquetes corren risc per l’ablació i més de 130 milions de dones han sigut sotmeses a la mutilació genital. 70.000 dones moren cada any en el món a causa d’avortaments insegurs. El 35% de les dones del món han patit violència sexual (en alguns països arriben fins el 70%). Un 38% dels assassinats de dones en el món són comesos per la seua parella. Més de 4 milions de dones són segrestades i explotades sexualment contra la seua voluntat víctimes de la tracta (1).
A l’Estat espanyol, durant 2014, a principis de novembre, eren 56 les dones assassinades per la violència masclista, i els feminicidis s'incrementen dramàticament cada dia que passa (les xifres oficials són diferents, com sempre). Més de 600.000 dones són maltractades cada any per les seues parelles o exparelles. En els últims 19 anys, més de 1.311 dones han sigut assassinades per homes que deien estimar-les. Un nombre d’assassinats que mereix el tractament del terrorisme, i que hauria de ser una qüestió urgent d’estat.

Des de la Xarxa de Dones de la Marina Alta DENUNCIEM :
·         L’organització estructural de la societat patriarcal i la ideologia misògina que provoca i dóna força a totes les expressions de violència cap a  les dones.
·         La globalització de les violències masclistes, i el repunt de la violència contra dones i xiquetes a tot el món, emparada per la falta de respostes institucionals i per la irrupció dels neomasclismes al discurs públic.
·         La cultura de la complicitat que promou la falta de reacció social i política front els maltractes, violacions, segrests, tracta i assassinats de dones arreu del món.
·         L’actitud constant de NO voler creure la paraula de les dones, que du a moltes víctimes a desconfiar de la justícia i a no denunciar.
·         La falta de voluntat política per donar compliment a la legislació pròpia i a la internacional que, com a país, s’ha subscrit i ratificat.
·         La diversitat i especificitats de les violències suportades per les dones lesbianes, transsexuals i totes aquelles que no s’ajusten a la heteronormativitat.
·         La croada del govern del PP contra la igualtat, que reforça la ideologia misògina, legisla contra els drets de les dones, com s’ha intentat fer amb la llei Gallardon, i elimina qualsevol contingut educatiu en matèria d’igualtat i prevenció de violència, com s’ha fet en la LOMCE.
·         La reforma de l’administració local que elimina els serveis d’ajuda més pròxims i acaba amb el “Instituto de la Mujer”.
·         La manca de dotació i retallades de recursos econòmics i humans necessaris per a l’eradicació de la violència masclista. Al País Valencià tenim 17 Oficines menys d'atenció a les víctimes i només 4 centres 24 hores.
·         La falta de responsabilitat i impunitat d’alguns personatges polítics que manifesten públicament idees discriminatòries i violentes contra les dones.  
·         La invisibilització i menysvaloració de les tasques de cura i criança, realitzades majoritàriament per les dones, enfront la hipocresia d’incloure al PIB de l’estat el producte econòmic de la prostitució.
·         La culpabilització de les dones quan desisteixen de seguir els processos judicials i alhora la victimització que aquests processos generen a les dones que decideixen continuar-los.
·         La reducció de les ordres de protecció per a les dones, i el pocs casos en què els agressors són condemnats, només el 9,8% . 


Per tot això, EXIGIM:

·    La promulgació i seguiment de lleis i polítiques internacionals que protegisquen a la dona, que combaten la discriminació, que fomenten la igualtat de gènere i que ajuden a adoptar normes culturals i socials més pacífiques.
·       Cap pas enrere en matèria legislativa sobre els drets que tant han costat de reconéixer.
·      La consideració del terrorisme masclista com a qüestió d’estat i l’adopció immediata de les mesures per eradicar-lo.
·     La reposició i reintegrament de totes les partides pressupostàries, programes i fons en matèria de prevenció i assistència a la violència de gènere.
·    La inversió en programes d’igualtat, educació i formació, així com en campanyes de prevenció, que són pilars bàsics de la lluita contra la violència masclista.
·    La garantia del dret al treball en igualtat de condicions que els homes, amb protocols d’actuació enfront de la violència masclista.
·  Les expulsions o dimissions immediates dels personatges polítics que manifesten públicament idees discriminatòries i violentes contra les dones.  

La violència és responsabilitat de qui l’exerceix, no de qui la pateix, i és obligació dels estats eradicar-la.
La denuncia de la violència de gènere no és qüestió només d’un dia, ni d’un país, sinó de tots els dies de l’any i de tots els països del món.
Seguim i seguirem mantenint-nos fermes en la manifestació i reivindicació constants del  nostre dret a viure sense violència.
JA N’HI HA PROU DE TERRORISME MASCLISTA!
NO A LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES!
Xarxa de Dones de la Marina Alta, 25 de novembre de 2014


martes, 18 de noviembre de 2014

25 de novembre, dia contra la violència masclista. Actes d'associacions de dones de la Marina Alta.

Amb motiu del dia Internacional per l'eliminació de la Violència de Gènere, són nombrosos els actes que s'han organitzat en diferents pobles de la Marina Alta, tant des d'Ajuntamnets i Regidories d'Igualtat com des d'associacions diverses que defensen els drets de la dona i rebutgen la violència de gènere. 
Des de la Xarxa de Dones de la Marina Alta animem a totes i tots al treball per la defensa de la igualtat i l'erradicació de la violència masclista.
Deixem constància en el nostre blog d'alguns dels actes organitzats per col.lectius i associcions.

Volem recordar que la denuncia de la violència de gènere no és qüestió només d’un dia, ni d’un país, sinó de tots els dies de l’any i de tots els països del món.


JA N’HI HA PROU DE TERRORISME MASCLISTA!
                                       NO A LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES











































martes, 11 de noviembre de 2014

Informe Sombra 2008-2013 de la Plataforma CEDAW


L'informe SOMBRA és el resultat de l'intens i enriquidor treball realitzat, entre febrer del 2013 i abril del 2014, per  un grup molt divers d'organitzacions de dones, organitzacions no governamentals de cooperació al desenrotllament i altres organitzacions de la societat civil, unides en la Plataforma CEDAW Sombra,  sobre les àrees següents: violència de gènere i tracta de persones, cooperació internacional al desenrotllament i gènere, educació i cultura, participació política i polítiques d'igualtat, participació econòmica i social, salut i drets sexuals i reproductius.
L'informe participa en el procés d'examen que durà a terme el Comité per a l'Eliminació de tota forma de Discriminació contra les Dones (CEDAW) en la seua 61a sessió.

Esta setmana, del 10 al 14 de novembre 2014, en la seu de nacions Unides en Ginebra, es realitza la presessió en la que el comité de persones expertes analitzarà els informes elaborats, el governamental i el Sombra de la societat civil; a continuació realitzarà una sèrie de preguntes al govern d'Espanya que este haurà de contestar en un termini determinat.
Del 29 de juny al 17 de juliol de 2015 el comité CEDAW examinarà a l'Estat espanyol sobre el que l'informe Sombra de la societat civil ha nomenat com "la igualtat desmantellada".
Comité de la CEDAW avaluarà l'aplicació de la Convenció per part de l'Estat espanyol establint les recomanacions corresponents per a la millora de la situació per a l'eliminació de les discriminacions contra les dones.



Accés a l'informe en pdf

Enllaç al web de la Plataforma CEDAW Sombra



Article de Soledad Murillo sobre l'informe Sombra