jueves, 24 de noviembre de 2011

MANIFEST CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA.

                         MANIFEST DEL 25 DE NOVEMBRE 2011.
DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES
 
La violència masclista ha acabat amb la vida de 69 dones durant el període comprès entre l'1 de novembre de 2010 al 31 d'octubre de 2011.
Des de la Xarxa de Dones de la Marina, un any més, DENUNCIEM LA INJUSTA SITUACIÓ DE DESIGUALTAT I VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES.
 
Denunciem que, amb el pretext de la crisi econòmica, s'estan reduint els serveis prestats a les dones víctimes de violència, empitjorant les condicions laborals de professionals que atenen aquestes situacions de violència, i degradant la qualitat d'aquests serveis. Un exemple clar és l'eliminació pel Govern Valencià del Centre Reina Sofía per a l'estudi de la Violència. Una eliminació que no s'entén, quan sols al País Valencià han estat assassinades set dones i són moltes les denúncies per maltractaments tramitades en els jutjats. Incomprensiblement no s'ha realitzat l'informe anual que exigeix la llei d'Igualtat de la Generalitat Valenciana: no se sap quantes assistències s'han realitzat en els Centres 24 hores o quantes dones hi han demanat ajuda. Aquest informe faria evident la falta de resposta davant aquest drama, com també deixaria patent el desinterès de la Generalitat en complir les lleis.

Denunciem la falta de voluntat política per a promoure la prevenció de la violència en els centres escolars, prevenció que falla des del mateix moment que no es promou una educació en igualtat, ni una ciutadania entre iguals.


Manifestem la nostra solidaritat amb l'entorn afectiu de les dones víctimes de la violència masclista, i demanem més recursos de suport per als i les menors que queden orfes per causa de la violència.

Manifestem la nostra solidaritat amb totes les famílies de dones originàries d'altres països, que van vindre amb el somni de millorar la seua història vital i que van trobar la mort en aquest país. I amb les que moren diàriament en països amb un alt índex de violència com Mèxic, Guatemala, Colòmbia, així com els països que es troben en  conflictes armats.

Les violències de gènere que patim les dones en tota la seua diversitat i realitat són una xacra patriarcal que aquesta societat no pot permetre ni un dia més. Exigim, per això, mesures, recursos i eines de polítiques públiques per a la seua eradicació.

Demanem el compromís de dones i homes per a la construcció d'una societat on no tinguen cabuda les violències masclistes en totes les seues expressions: econòmica, estètica, laboral, física, psicològica, sexual, institucional, religiosa i en forma de tracta de dones amb fins d'explotació laboral i sexual.

Demanem el compromís per part de la societat (partits polítics, institucions i ciutadania en general) per a ERADICAR LA VIOLÈNCIA MASCLISTA.

Ens unim a totes les organitzacions feministes del món que hui, 25 de novembre, es manifesten contra la greu injustícia patriarcal. Perquè som conscients que entre totes assolirem eradicar el feminicidi que devasta el món. Perquè estem decidides a què les pròximes generacions visquen en una societat més igualitària i puguen créixer lliures, felices i en pau.

Així mateix volem dedicar un espai a recordar les 69 dones assassinades, victimes de la violència masclista.

Marina Alta , 25 de novembre de 2011. Xarxa de dones de la Marina Alta

No hay comentarios:

Publicar un comentario