martes, 11 de noviembre de 2014

Informe Sombra 2008-2013 de la Plataforma CEDAW


L'informe SOMBRA és el resultat de l'intens i enriquidor treball realitzat, entre febrer del 2013 i abril del 2014, per  un grup molt divers d'organitzacions de dones, organitzacions no governamentals de cooperació al desenrotllament i altres organitzacions de la societat civil, unides en la Plataforma CEDAW Sombra,  sobre les àrees següents: violència de gènere i tracta de persones, cooperació internacional al desenrotllament i gènere, educació i cultura, participació política i polítiques d'igualtat, participació econòmica i social, salut i drets sexuals i reproductius.
L'informe participa en el procés d'examen que durà a terme el Comité per a l'Eliminació de tota forma de Discriminació contra les Dones (CEDAW) en la seua 61a sessió.

Esta setmana, del 10 al 14 de novembre 2014, en la seu de nacions Unides en Ginebra, es realitza la presessió en la que el comité de persones expertes analitzarà els informes elaborats, el governamental i el Sombra de la societat civil; a continuació realitzarà una sèrie de preguntes al govern d'Espanya que este haurà de contestar en un termini determinat.
Del 29 de juny al 17 de juliol de 2015 el comité CEDAW examinarà a l'Estat espanyol sobre el que l'informe Sombra de la societat civil ha nomenat com "la igualtat desmantellada".
Comité de la CEDAW avaluarà l'aplicació de la Convenció per part de l'Estat espanyol establint les recomanacions corresponents per a la millora de la situació per a l'eliminació de les discriminacions contra les dones.



Accés a l'informe en pdf

Enllaç al web de la Plataforma CEDAW Sombra



Article de Soledad Murillo sobre l'informe Sombra

No hay comentarios:

Publicar un comentario