domingo, 6 de noviembre de 2016

7N 2016, seguim contra les violències masclistes.7N 2016,  per combatre totes les formes de violència contra les dones.
Resum del Manifest de la Plataforma 7N Contra les violències masclistes.
 
Un any després de la Marxa contra les violències masclistes, que va reunir a Madrid a centenars de milers de persones, el moviment feminista torna a convocar mobilitzacions per exigir que l'eradicació del terrorisme masclista siga qüestió d'estat. 

Tots els partits polítics són conscients que els assassinats de dones per violència de gènere són una violació de drets humans de primer ordre com és el dret a la vida, però constatem que no hi ha voluntat política d'eradicar-los.
El govern en funcions que hem tingut durant 10 mesos es confirma com a definitiu per a tota la legislatura, un govern insensible a la violència contra les dones. 
Per això, creiem inajornable que  la majoria de les diputades i diputats adopten un acord per l'eradicació de la violència masclista i que siga una qüestió d'Estat que transcendesca a la disputa partidària. Un acord que tinga en compte el Conveni d'Istanbul i les recomanacions de la CEDAW perquè estiguen reflectides totes les formes de violència contra les dones, incloses les agressions sexuals.

En l'estiu de 2016 desenes de milers de persones es van manifestar contra les agressions sexuals, fonamentalment en festes locals, mentre la valoració policial del Risc de Violència sobre la Dona (VioGen) va reduir de 31.691 en 2010 a 16.613 en 2015, el nombre de víctimes a les quals protegia. 
Va sent hora que els poders públics responguen a aquesta nova consciència social i habiliten les partides pressupostàries suficients per combatre la violència de gènere, que en els últims sis anys s'ha reduït un 11 per cent.
Uns recursos i una lluita que, segons el parer del 7N Contra les violències masclistes han d'incloure tant la violència en la parella (o exparella) com les agressions sexuals, l'assetjament sexual en l'àmbit laboral, la tracta amb finalitats d'explotació de dones i nenes i totes les violències masclistes. 
No oblidem que prop de milió i mig de dones han sofert alguna vegada violència sexual, el 28% abans dels 18 anys, la qual cosa exigeix dels poders públics un Pla d'Acció contra la violència sexual dirigit a les famílies, el món del treball i les aules, que ha d'anar acompanyat de la derogació de la LOMCE perquè consolida una educació sense igualtat i segueix emparant la discriminació de les dones.

El 7N Contra les violències masclistes recorda igualment, que els mitjans de comunicació han de contribuir a generar un nou clima informatiu, visibilizant les diferents violències masclistes i evitant el sensacionalisme i el llenguatge sexista. D'altra banda, considerem que ha d'eliminar-se la custòdia compartida imposada i suprimir-se el règim de visites i la pàtria potestat sobre els menors als maltractadors condemnats.
Per tot això, el dilluns 7 de novembre, estan convocades mobilitzacions per denunciar la violència contra les dones i exigir als poders públics i a totes les formacions polítiques que l'eradicació contra el terrorisme masclista siga qüestió d'estat.

Dilluns 7, de 11h a 13h , campanya en xarxes socials combinant els hashtags #1any7N #NOesNO    Clica per veure TUITS SUGGERITS

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario