martes, 7 de marzo de 2017

Resum dels actes del Dia Internacional de la de la Dona

Dijous 2 de març, la Xarxa de Dones de la Marina Alta commemoraven el Dia Internacional de la Dona, com venim fent des del 2002, amb una manifestació pels carrers de Dénia i amb un sopar de dones on lliurem els nostres Premis 8 de Març .
 A la manifestació ens aplegàrem unes dues-centes persones, convocades sota el lema "Feminisme, trencant murs, obrint fronteres". Ben conscients totes, homes i dones de bé, de la necessitat de reclamar els drets efectius i universals de les dones, de visibilitzar el treball que es fa en la seua defensa i de les terribles desigualtats i violències que cal desterrar d'aquesta societat.
Enguany el recorregut ha sigut diferent, eixida de la Plaça de la Constitució, carrer la Mar fins a la Plaça del Convent, on hem donat lectura al manifest.
La Xarxa de Dones ha dedicat el "Manifest del 8 de Març" a les dones migrants, amb el nostre compromís format pel dolor, la ràbia i la decisió d'actuar contra la barbàrie que permet les dificultats extremes que pateixen fugint de circumstàncies terribles que, per la seva condició de dones, les colpegen amb major duresa. També hem mostrat el recolzament explícit a la Vaga Internacional de Dones que s'ha promogut en molts païssos del món des de diferents plataformes feministes.
Al sopar ens ajuntàrem més d'un centenar de dones de tota la comarca. Orgulloses de les premiades a qui vam retre el nostre particular "Donatge" : Mar Esquembre Cerdá i el col.lectiu Femme Força de Pedreguer-Verger. 
Agraïm la representació de dones de tants pobles de la comarca i de les associacions Matria, Dones Cabal, Nomas. Sense oblidar que ens tots els actes del Dia de la Dona estan presents totes les lluitadores que han fet possible avançar en igualtat i alhora totes les dones que pateixen qualsevol forma de maltractament, i en especial les assassinades per la violència masclista. 

 https://www.facebook.com/plopezanquela/videos/10212054550949329/
Article Marina Plaça 
Article Canfali






   












Ressenyes en premsa

No hay comentarios:

Publicar un comentario