domingo, 15 de noviembre de 2015

Denunciem dos feminicidis més.


 

La Xarxa de Dones de la Marina Alta condemna els dos assassinats masclistes que s'han perpetrat aquest cap de setmana en Marchena i en Madrid, on dues dones han sigut  terriblement executades a ganivetades pels homes que havien dit voler-les, uns autèntics terroristes masclistes.

El 14 de novembre a Sevilla,  Eva Perea de 42, ha sigut assassinada pel seu marit en el domicili, la va deixar en estat crític i va morir al hospital. 
El 15 de novembre a Madrid, una dona, sense identificar de 32 anys, ha sigut assassinada per la seva ex parella en el domicili.


Són 61 dones assassinades en 2015, 8 els xiquets i xiquetes i un home parella d'una dona. 

Al Pais Valencià 13 dones, 3 xiquetes i xiquest i 1 en investigació. Es va omplir Madrid en la gran Marxa 7N contra les violències masclistes i tornen els assassinats l'endemà, 8 feminicidis en aquesta setmana

Es la resposta violenta del patriarcat que no admet rèplica ni qüestió, i ens vol a les dones callades i submisses.

 Ens estan matant i continuem exigint les accions urgents per al compliment del deure d' assegurar i garantir el dret de les dones a una vida sense violència.
Exigim una reunió urgent del govern, els partits de l’oposició, expertes i representants del Moviment Feminista- 7N, que va aconseguir mobilitzar dissabte passat a més de mig milió de persones a Madrid per manifestar-se en contra de totes les violències masclistes.
Reiterem i recolzem les demandes del Moviment Feminista 7N:
Aquesta violència masclista ha ser considerada com a terrorisme i ser una Qüestió d’Estat: la lluita contra les violències masclistes ha d’estar en l’agenda del Govern i dels partits de l’oposició. Amb un compromís real,  explícit i detallat, amb mesures urgents i calendaritzades. Amb restitució i ampliació dels recursos econòmics escaients per a prevenció, assistència, educació, formació de tot el personal. 
El compliment de la legislació nacional e internacional i la recomanació, entre d’altres, al Govern d’Espanya el 28 de juliol de 2015 de la CEDAW, Comitè per a l’Eliminació de la Discriminació contra la Dona de Nacions Unides, de restablir el Ministeri d’Igualtat eliminat en 2010 i augmente els recursos de l’Institut de la Dona.
L’ampliació de totes les formes de violència contra les dones en la llei 1/2004, per tal que s’arrepleguen totes les violències que pateixen les dones establertes per la CEDAW.
L’avaluació de les lleis i programes per a la igualtat entre dones i homes i de la lluita contra la violència de gènere per tal de veure el seu compliment i efectivitat.
L’exigència del compliment de l’establert a la CEDAW (CEDAW/C/ESP/CO/7-8) i a l’art. 14 del Conveni d’Istanbul respecte a la necessitat de la coeducació, dotant dels recursos escaients en la llei de pressupostos per a l’aplicació dels articles 4, 6, 7, 8 i 9 de la Llei Integral de 2004, que obliguen a incloure la igualtat de dones i homes en els programes i materials del sistema educatiu, així com la formació inicial i permanent al professorat, garantint una persona responsable d’igualtat en els Consells Escolars i la supervisió i informe per la Inspecció sobre el seu compliment.
La restitució dels continguts educatius per al foment de la igualtat entre dones i homes, suprimits amb la derogació de l’Educació per a la Ciutadania i que l’actual LOMCE no contempla.
La formació en materia d’igualtat i prevenció de violència de gènere de tot el personal que intervé en el procés: forces de seguretat, personal sanitari, assistencial, judicatura.
L’eliminació de la custodia compartida imposada.
No volem continuar sumant víctimes! Qüestió d’Estat ja!

No hay comentarios:

Publicar un comentario