viernes, 7 de enero de 2011

MANIFEST DIA 8 MARÇ 2006

 
Manifest 8 de març 2006
Dia Internacional de la Dona
                                     La Xarxa de Dones de La Marina Alta convoca a la celebració del Dia de la Dona.
                                     Fa 12 anys un grup de dones de la comarca interessades per l'especial problemàtica que ens afecta, decideixen unir les seues veus a la resta i agrupar-se a fi de reflexionar i denunciar en comú les desigualtats existents. S'elegeix el nom de Xarxa de Dones de la Marina Alta com a significat del compromís de suport a la interrelació entre nosaltres i altres dones amb els mateixos interessos. Les activitats de la xarxa durant este temps han estat centrades en la denúncia de la violència masclista i, des de fa 5 anys, la celebració d'un Homenatge de reconeixement per a rescatar de l'oblit a tantes dones que realitzen activitats remarcables amb escàs ressò social.
Enguany ens unim a la commemoració del 75 aniversari del reconeixement constitucional del vot femení gràcies a l'empenyorament de dones com Clara Campoamor.
En este espai de temps i al marge dels foscos anys de dictadura les dones hem lluitat i aconseguit una major visibilitat social i, malgrat que són molts els èxits obtinguts, encara queda llarg camí per recórrer fins a abastar la igualtat.
A nivell internacional ens veiem “obligades” a celebrar el 8 de març perquè la nostra situació, tant a nivell mundial com del nostre propi país, no ha aconseguit eliminar la discriminació pel fet de ser dones.
En el nostre país, com en el món occidental, hem avançat en nombrosos aspectes quedant molts altres pendents:
En l'àrea legislativa, la Constitució en el seu article 14 afirma que no s'ha de discriminar a ningú en raó del seu sexe, però a pesar d'existir lleis, en ocasions, no s’acompleixen per falta de consciència en la societat.
- La discriminació laboral de la dona és una realitat, les diferències salarials entre homes i dones poden arribar fins a un 30 %.
- Són massa freqüents els acomiadaments per embarassos o la no selecció en un lloc de treball per ser dona en edat fèrtil.
- Encara no és realitat que les dones participem en igualtat en els llocs de decisió econòmics, laborals i polítics; hi ha democràcia paritària, però segons s'eleva l'escalafó en els òrgans de decisió trobem menys dones.
- També és sorprenent l'absència de dones en els òrgans de poder judicial i financer.
- En política són poques les dones Presidentes de govern o Primeres Ministres, i és una novetat l'arribada de dones com les presidentes d'Alemanya, Libèria, Noruega o Michelle Bachelet a Xile amb el lema de campanya “Paraula de dona”.
- A hores d’ara, i a pesar de la llei integral contra la violència de gènere, les xifres de dones assassinades a mans dels seus companys o excompanys no paren d'incrementar-se. Hem tingut un horrible començament d'any en què en 34 dies hi ha hagut 14 assassinats de dones.
En el Dia internacional de la dona no volem, ni podem, oblidar a moltes altres dones que pateixen l'ablació, a les xiquetes soldats que són segrestades per a matar i  utilitzades com a esclaves sexuals pels seus dirigents, a les xiquetes i dones segrestades per xàrcies internacionals, a les dones desaparegudes i assassinades en Ciutat Juárez i tantes altres que no són escoltades ni poden decidir sobre la seua pròpia vida.
És molt el que a les dones ens queda per aconseguir i moltes les raons perquè continuem celebrant de forma reivindicativa el Dia Internacional de la Dona.

                                                                                        Xarxa de Dones de La Marina Alta


No hay comentarios:

Publicar un comentario