lunes, 12 de febrero de 2018

Cartell i Programa d'actes Dia Internacional de la Dona 2018Amb el lema “El 8 de març les dones parem el món”, la Xarxa de Dones de la Marina Alta s’adhereix a la Vaga Feminista convocada a nivell internacional pel Moviment Feminista i fa una crida a secundar la vaga del 8 de març. 

Alhora, anuncia l’atorgament del Premi 8 de Març a Carmen Albroch, i convida als actes programats el divendres 2 de març per commemorar el Dia Internacional de la Dona.


·         ACTES COMMEMORATIUS DEL DIA DE LA DONA. 

Divendres 2 de març.

19,30h Concentració-Manifestació comarcal a Dénia.  Concentració i inici de la manifestació a la Glorieta de Dénia. Itinerari : carrer Campos, carrer Candida Carbonell fins a la Plaça del Convent on es llegirà el manifest.

21h Sopar Comarcal de Dones i lliurament del Premi 8 de Març 2018 al restaurant los Arcos de Pedreguer. (Reserva de tiquets xarxadones@gmail.com).

La Xarxa de Dones de la Marina Alta atorgarà el Premi 8 de Març 2018 a

CARMEN ALBORCH BATALLER, per la seua exemplar  trajectòria vital feminista, per la defensa dels drets de la dona, de la igualtat i de la llibertat, en especial en els àmbits del món  acadèmic, polític i cultural.  Carmen Alborch és model i referent del feminisme contemporani.El premi es lliurarà el divendres dia 2 de març en el Sopar Comarcal de Dones, dins els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona que organitza la Xarxa de Dones de Marina Alta.Ressenya de la premiada.

Carmen Alborch Bataller (Castelló de Rugat, Vall d'Albaida 1947).

Doctora en Dret i Professora Honorària de la Universitat de València. Ha sigut  professora de Dret Mercantil. En 1985 es convertí en la primera Degana de la Facultat de Dret de la UV. Va ser Directora general de Cultura de la Generalitat i Directora de l’Institut Valencià d'Art Modern (IVAM).  Ministra de Cultura del Govern d'Espanya entre 1993 i 1996; Diputada del Grup Socialista durant tres legislatures, de 1996 fins a 2008,  va ser Presidenta de la Comissió de Control Parlamentari de RTVE i Presidenta de la Comissió Mixta dels Drets de la Dona i de la Igualtat d'Oportunitats al Parlament Espanyol. Secretària Primera del Senat des de 2008 i Secretària Tercera del Senat en la seva última legislatura.

Ha rebut nombrosos premis per la seva lluita per la igualtat entre dones i homes: Premi de Dones Progressistes, Premi de la Federació d'Associacions de Dones Rurals. Sòcia d'honor de l'Associació Clàssiques i Modernes i de l'Associació de dones investigadores i tecnòlogues (AMIT), Premi Generant Art 2015. Li ha estat concedida la Creu d'Honor de Sant Raimundo de Peñafort, la Gran Creu de Carlos III, i recentment la Medalla de la Universitat de València.

Com a escriptora, a més de diversos assajos de Dret Mercantil i  llibres jurídics, és autora  de Solas, gozos y sombras de una manera de vivir (1999); Malas, rivalidad y complicidad entre mujeres (2002); Libres, ciudadanas del mundo (2004), La ciudad y la vida (2009) i Los placeres  de la edad (2014).

El seu activisme i compromís feminista; l’intens treball acadèmic, intel·lectual, cultural i polític guiat sempre per la defensa dels drets de la dona, la llibertat i la igualtat, així com la seua trajectòria vital l’han convertida en model i referent icònic del feminisme contemporani.


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario