jueves, 3 de marzo de 2011

MANIFEST DIA 8 MARÇ 2011

XARXA DE DONES DE LA MARINA ALTA
DIA INTERNACIONAL DE LA DONA 8 DE MARÇ 2007
MANIFEST 

“100 ANYS RECLAMANT LA IGUALTAT”,  i encara queda". (1911-2011)
En març de 1911 més d’un milió de dones van eixir al carrer exigint drets laborals i socials en eixe primer Dia Internacional de les Dones. Cent anys després, malgrat ser molt el que hem aconseguit, encara estem lluny d’equiparar-nos en drets als homes.
Milions de dones en el món pateixen violències, treballen en precari i amb risc per a la seua salut, viuen en la pobresa, carreguen amb tradicions culturals i religioses o són venudes com a esclaves. Només pel fet de ser dones.
L’actual era de capitalisme global està servint per a restringir més els nostres drets amb l’excusa d’una crisi que nosaltres no hem creat, però estem pagant. A més, les mesures que s’adopten pels governs, l’eliminació del Ministeri d’Igualtat, del permís de paternitat i la supressió de línies d’inversió en polítiques d’igualtat són un atac sense precedents contra els nostres drets i accentuen més les desigualtats de gènere.
Són moltes les veus que s’alcen des del feminisme demanant altres mesures que han de passar necessàriament per la inversió en serveis públics, pel repartiment del treball assalariat i el domèstic, per igualar el temps que dediquen dones i homes a la cura de les persones i la criança.
Per això MANIFESTEM:
• Volem ser lliures i autònomes, acabar amb la divisió sexual del treball, com a garantia de la nostra independència econòmica i personal.
• Denunciem tota discriminació i exigim el respecte a la diversitat i demanem que les dones lesbianes, transsexuals i bisexuals es visibilitzen en tots els àmbits de la societat. Volem acabar amb la desigualtat en el tracte per raons culturals, polítiques, socials o generacionals.
• Exigim polítiques que ens permeten a les dones prendre part activa en les presa de decisions dels processos de transformació polític-social cap a una societat justa, igualitària i lliure.
• Treballem perquè es reconega i es visibilitze la presència i la participació de les dones en l’economia, en la història, en qualsevol camp del saber i en la política, perquè només recuperant la nostra història podrem construir el futur.
• Recordem i se solidaritzem en aquest 8 de març amb les dones que estan lluitant en els seus països per aconseguir la llibertat i la democràcia i les que -procedents d’altres cultures, d’altres països- són les nostres veïnes però tenen més dificultats per a aconseguir més quotes de llibertat i autonomia personal.
Només amb la igualtat real i efectiva transformarem l’actual model social i econòmic, basat en el capitalisme i el patriarcat, incapaç de donar resposta a les necessitats de justícia social i d’acabar amb les discriminacions que patim les dones. Amb la IGUALTAT, una altra política és possible.
                             XARXA DE DONES DE LA MARINA ALTA                        xarxadones@gmail.com     http://xarxadonesmarinaalta.blogspot.com/      

No hay comentarios:

Publicar un comentario