miércoles, 7 de marzo de 2012

Manifest, Dia Internacional de la Dona, 2012


DIA INTERNACIONAL DE LA DONA 8 DE MARÇ 2012
XARXA DE DONES DE LA MARINA ALTA
MANIFEST: NO A LES RETALLADES EN IGUALTAT 
Els Governs tant autonòmics com de l'Estat estan aprofitant la crisi econòmica per a retallar drets que les dones hem conquistat durant 35 anys de democràcia.
Des de la Xarxa de Dones de la Marina Alta denunciem les següents mesures preses sense cap escrúpol i de manera unilateral  pels governs conservadors de dretes:
REDUÏXEN els pressupostos destinats a Polítiques d'Igualtat, la Llei d'Autonomia Personal i la Llei de drets sexuals i reproductius.
·     Han plantejat la reforma de la Llei de Terminis, que regula el dret a l'avortament, tornant a lleis en què la dona depén d'informes mèdics significant això la pèrdua del dret a la” maternitat lliurement decidida”.
·     La Llei de Dependència en la nostra Comunitat està a la cua en la seua aplicació i s'ha optat en general per pagar un familiar que quasi sempre és una dona en compte de crear servicis de suport com a Centres de Dia.
·     S'estan encarint, per reducció de les ajudes, les escoles infantils de 0 a 3 anys que són tan importants per a conciliar la vida familiar i laboral.
·     S'ha paralitzat l'ampliació del permís de paternitat.
TRENQUEN els acords amb les organitzacions de dones per mitjà dels quals es prestaven servicis com ara Centres d'Orientació a la Dona, Assessoria Jurídica, Cases d'Acollida per a dones víctimes de violència, etc.
·     El Govern de Castella La Manxa va anunciar el tancament dels 85 centres d'informació de les dones i  el tancament de les 13 cases d'acollida de dones maltractades.
·     El govern de Cantàbria elimina la protecció a les dones víctimes de violència de gènere.
·     El govern de Madrid reduïx els recursos destinats als jutjats de Violència de Gènere.
·     El govern valencià ha tancat el Centre  d’Investigació Reina Sofia contra la Violència de Gènere.
  Ja sabíem que la crisi portaria retallades però mai ens vam imaginar que retallarien pressupostos per a combatre la Violència de Gènere. 
ELIMINEN les subvencions destinades als ajuntaments per al manteniment dels Centres Municipals d'Atenció a les Dones.
·     En la nostra Comunitat este any no es convoquen ajudes per a les associacions de Dones ni es destina diners per als ajuntaments.
DESMANTELLEN els Instituts de la Dona, utilitzant la seua estructura per a promoure estereotips sexistes patriarcals i models de família tradicionals.           
·     Després de 25 anys d'existència la seu a València de la Biblioteca i Centre de Documentació especialitzat de Gènere està a punt de clausurar els seus servicis.
 INCOMPLIXEN les lleis d'igualtat quant a l'ús del llenguatge no sexista i a l'obligació dels poders públics d'integrar la igualtat real de dones i homes en totes les seues polítiques.
·     Ens temem que la Llei d'Igualtat  que obligava a les empreses a tindre plans d'igualtat, recomanacions sobre  paritat, etc. i que a penes s'havia desenrotllat passe a millors temps. Només cal observar la composició del Govern.
·     Tot això suposa una violenta agressió als avanços aconseguits durant tota la democràcia en la lluita pels drets per a les dones.
 Davant d'esta situació, manifestem la nostra repulsa als atacs a la igualtat, exigim la reposició dels drets aconseguits i el compliment de les lleis   relacionades amb les dones en tot l'Estat Espanyol.         xarxadones@gmail.com        http://xarxadonesmarinaalta.blogspot.com/  

No hay comentarios:

Publicar un comentario