miércoles, 13 de febrero de 2013

La jornada per la igualtat en defensa dels drets de la dona

La jornada per la igualtat “Els drets de la dona en els temps de la crisi”,  organitzada entre la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntamen de Xàbia i la Xarxa de Dones de la Marina Alta, s'ha celebrat aquest passat cap de setmana amb tot un èxit d'assistència, interès i participació.

Les ponències presentades durant el matí de dissabte,  per l’antropòloga i doctora en sociologia Teresa Yeves, qui va venir en substitució d’Emilia Caballero,  i la catedràtica en anàlisi de l’economia Maria Luisa Moltó, van analitzar, informar, conscienciar  i ens van fer reflexionar sobre els motius de la crisi econòmica, els efectes negatius en l'estat de benestar, les repercussions sobre el procés d'igualtat de gènere, els significatius passos enrere en la integració de la dona al món laboral i el retrocés que això suposa per a la societat del segle XXI. Endemés, les mesures contra la igualtat accentuen més la crisi econòmica.  Ambdues ponents van exposar clarament la necessitat de major regulació i repartiment de la riquesa, major transparència i democràcia, i l’imprescindible increment del número de  dones en els llocs de govern i espais on es prenen decisions, sempre sota una perspectiva igualitària i social.
Com a conclusió  es va remarcar la necessitat de defensar  les polítiques d'igualtat. Les diferents administracions públiques han de mantindre i prioritzar les ajudes i pressupostos destinats al desenvolupament d’aquesta llei. 
 La jornada va comptar amb representació d'associacions de dones de tota la comarca, com el grup Dones Cabal de Pego, l'associació Matria en defensa de la dona maltractada, i l'associació de Dones d'Orba.
També cal destacar la gran interpretació de la clown Virginia Imaz, qui de forma profunda, amable i satírica va representar diverses situacions quotidianes de la dona i amb la seua ironia i humor va provocar una contínua cascada de riures al públic que omplia la sala. Més d'una hora i mitja d'actuació, que va servir com una lúdica reflexió per a afrontar els problemes que plantegen les circumstàncies actuals amb major força.
La Xarxa de Dones de la Marina Alta  vol animar a totes les persones, homes i dones que creuen en la necessitat de la igualtat per a fer un món més just, a clamar contra les retallades i a demanar el manteniment de les polítiques de igualtat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario