domingo, 24 de febrero de 2013

Celebració Dia Internacional de la Dona, any 2013Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, La Xarxa de Dones de la Marina Alta atorgarà els pròxims Premis 8 de març  :
-Al Grup de Dones Cabal de Pego, per la seua tasca en favor de la igualtat, la paritat i contra la violència de gènere. 
 -A les doctores  investigadores Ana Lluch Hernández i Carme Valls i Llobet, per la importància de les seues investigacions i estudis pràctics sobre la salut de la dona, així com la seua dedicació i labor destinades a millorar  la sanitat i la qualitat de vida. 

 Aquestos premis tenen el propòsit de ressaltar la valua del treball de les dones;  fer visible la seua gran aportació  al desenvolupament i millora de la societat;  deixar constància de la seua imatge i donar-los protagonisme en la història; ser exemple i estímul per a altres dones a fi d'encoratjar-les  en la defensa de la igualtat, la paritat i la justícia en tots els aspectes de la vida;  i naturalment agrair, reconèixer i felicitar l'esforç i els èxits de cada una de les premiades. 

Grup de Dones Cabal (Pego)
Fou creat l’any 2000. És una associació de dones que treballa per aconseguir un món amb paritat i igualtat d'oportunitats entre homes i dones incidint en la lluita  per eliminar la violència de gènere  
Amb aquestos objectius les Dones Cabal  organitzen activitats culturals, formatives i reivindicatives obertes a persones de totes les edats i sexe que vulguen participar en favor del desenvolupament i la defensa dels drets de les done


 Ana Lluch Hernández
Doctora especialitzada en el càncer de mama, reconeguda a tot  l’Estat Espanyol per la seva trajectòria professional.
Catedràtica de Medicina, combina la investigació i pràctica clínica amb la docència.
És Cap del Servici d'Hematologia i Oncologia Mèdica de l'Hospital Clínic de València, investigadora de la Fundació d'Investigació de l'Hospital Clínic, i Presidenta de la Comissió de Tumors d'aquets  centre.
Està integrada en diverses societats oncològiques nacionals i internacionals. 
Ha assessorat el Programa de Diagnòstic Precoç de Càncer de Mama de la Comunitat Valenciana, i ha format part del Comité Assessor del Pla del Càncer.
Ha sigut l’oncòloga de referència de l’àrea de salut de la Marina Alta i ha tractat a moltes dones de la comarca afectades de càncer de mama.
Va rebre el Premi 9 de Octubre de la Generalitat Valenciana l’any 2010.

 Carme Valls i Llobet
Doctora especialitzada en Medicina Interna i Endocrinologia.
Dirigeix el programa Dona, Salut i Qualitat de Vida dels CAPS (Centres d'Anàlisi i Programes Sanitaris).  Aquest programa està dedicat a la investigació i docència sobre temes de salut, dones i gènere des d'una perspectiva integral i interdisciplinària, i té com a objectiu proporcionar a les dones l'accés a la informació i als recursos per tal de millorar la seva qualitat de vida.
És professora en la Universitat de Barcelona iPresidenta de la Fundació Catalunya Segle XXI.
Autora de llibres de divulgació mèdica i d’articles especialitzats, és directora de la col·lecció “Salut i Qualitat de Vida” del Cercle de Lectors.

L’homenatge tindrà lloc el dijous 7 de març durant el 12e sopar comarcal de dones.   


PROGRAMA D’ACTES

Sota el lema “ARA MÉS QUE MAI, LLUITEM PER LA IGUALTAT”, la Xarxa de Dones ha programat els següents actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona:

 Dijous dia 7 de març:
Concentració- manifestació a les 19,30h en la Glorieta  de Dénia, al finalitzar la manifestació, es llegirà un manifest.

12e Sopar- Donatge. A les 21h, al restaurant Los Arcos de Pedreguer. Durant el sopar es lliurarà a les premiades una estatueta de bronze, i es presentarà un multimèdia amb la seua trajectòria.

Per a reservar els tiquets del sopar envia un email al correu de la xarxa o a
pepaguardiola@gmail.com


No hay comentarios:

Publicar un comentario