jueves, 7 de marzo de 2013

Manifest Dia Internacional de la Dona, 8 de març 2013,


                                                                
8 de març 2013. Dia Internacional de la Dona.
Ara més que mai, lluitem per la igualtat!

Celebrem el 8 de març i el moviment feminista està convocat a eixir al carrer exigint drets laborals i socials, vindicació que duem fent des de molts anys arrere.
Hui més que mai eixim, i convidem a eixir a tots els ciutadans i totes les ciutadanes, a demanar un canvi de direcció en les polítiques del govern que estan portant a les dones a una situació de desigualtat cada vegada major i una pèrdua de drets de ciutadania ja consolidats, perquè les dones amb aquest govern hem retrocedit en lloc d'avançar.
Estem en un context de crisi estructural econòmica, política, social i institucional, en la qual s'estan implantant un conjunt de mesures que no són només una successió de retallades, sinó que suposen un canvi de model social, una diferenciació qualitativa en tots els aspectes de la vida, i un canvi ideològic cap la dreta més conservadora.  Aquest canvi de model afecta de manera cruel a les dones, perquè quan es desmantella l'Estat del Benestar, es desmantella la part feminitzada de l'Estat: l’educació, la sanitat, les polítiques socials, l’atenció a la dependència, etc.
Per a les dones de major edat les desigualtats acumulades al llarg de tota la vida s'agreugen a mesura que  compleixen anys. Si arriben a percebre una pensió pels anys treballats, aquesta sol ser inferior a la dels homes, perquè les dones pateixen la parcialitat, la temporalitat, la diferència salarial, la interrupció o el cessament de la carrera laboral per atendre a familiars, així com la tendència a ocupar faenes en precari que els permeten conciliar treball i família.
Però a més les dones estem patim un atac feroç contra la nostra salut i els drets consolidats, entre ells el dret a decidir sobre la nostra maternitat. L'anunciada reforma de la llei d'interrupció voluntària de l'embaràs per part del Ministre Ruíz Gallardón, retrotrau les dones als anys 70, on la interrupció de l'avortament era clandestina i penalitzada.
La nova llei de  taxes judicials suma un obstacle més a l’alliberació de les dones, perquè encara que la denúncia dels maltractaments davant la policia és gratuïta, no ho és trencar l'últim llaç amb l'agressor. Recórrer al divorci i repartir els béns del matrimoni serà ara més car i, per tant, un altre impediment perquè les dones víctimes de la violència continuen avant amb els processos judicials.
És necessari que, de forma sistemàtica, la societat s'eduque en valors d'igualtat. Cal expulsar del sistema educatiu les actituds i els ensenyaments que afavoreixen conductes sexistes. S’han de suprimir campanyes publicitàries on les dones es venen com simple objecte sexual.
L'ús d'un llenguatge misogin i sexista que invisibilitza les dones i ompli els mitjans de comunicació, les xarxes socials, els llibres de text, està protegit per una institució de connotacions patriarcals, com és la Reial Acadèmia de la Llengua.
L'assassinat, violacions i mutilacions genitals a les dones es mantenen en percentatges insuportables. La violència de gènere continua sent una greu lacra social, i no solament no disminueix l’assassinat de dones pels homes, sinó que endemés, cada vegada hi ha més xiquetes i xiquets morts  o maltractats a fi de  causar major dolor a les mares.
Les retallades econòmiques i socials repercuteixen directament en la prevenció, la detecció i persecució del terrorisme masclista. Són necessàries mesures efectives de protecció per a les dones en situació de maltractament i de les persones del seu entorn afectiu, però també la inversió en xarxa assistencial, en prevenció i formació de tot el personal que intervé en el procés i programes reals d'inserció laboral, perquè només la independència econòmica les ajudarà a eixir del cercle de la violència.

La llei del matrimoni igualitari per fi és constitucional; però encara queda molt per recórrer a efectes d’aconseguir el respecte  des de tots els àmbits: educatiu, legislatiu, laboral, sanitari ...
Davant aquests atacs, MANIFESTEM:
-          Volem més participació en la vida pública i l'eliminació de la reclusió en l'espai privat-domèstic.
-          Exigim el repartiment del treball remunerat i del no remunerat, treballs domèstics i de cura, en igualtat de condicions entre dones i homes.
-          Exigim que l'avortament siga lliure, gratuït i en la xarxa pública.
-          Exigim una escola pública, laica i coeducadora.
-          Volem una vida lliure, sense violència masclista en qualsevol de les seues formes.
-          Denunciem la violació dels drets humans de les dones emigrants recloses en els Centres d'Internament de Persones Estrangeres.
-          Reivindiquem el dret a la cura de les persones en situació de dependència.
-          Exigim el compliment efectiu de la Llei d'Igualtat vigent des de fa 6 anys.
-          Denunciem la discriminació per l'orientació sexual o identitat de gènere.
-          Reivindiquem una llei integral per a dones transsexuals que done resposta a totes les seues necessitats.
-          Rebutgem qualsevol Ordenança Municipal sobre la prostitució que criminalitze a les dones. Exigim la persecució de les màfies i proxenetes.
No anem a consentir ni un pas arrere en els nostres drets. Les mobilitzacions i marees violetes del moviment feminista són el nostre crit organitzat. Ara més que mai visca la lluita feminista!
ARA MÉS QUE MAI  LLUITEM  PER LA  IGUALTAT! 
                                                                                 Xarxa de dones de la Marina Alta

No hay comentarios:

Publicar un comentario