jueves, 5 de marzo de 2015

Actes de celebracio del Dia de la Dona, Xarxa Dones Marina AltaAmb el lema “EL CANVI SERÀ FEMINISTA O NO SERÀ” la Xarxa de Dones de la Marina va celebrar el passat dissabte 28  de febrer els actes commemoratius del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona.
La celebració començà amb una concentració a la Glorieta de Denia.  Unes 80 persones, defensores de la igualtat i els drets de la dona, ens ajuntàrem per  reclamar les reivindicacions feministes i  exigir que els temes d’igualtat siguen ben visibles i formen part dels programes polítics en aquest any electoral. La concentració va acabar amb la lectura del manifest.
A continuació es va celebrar la 14 edició del Sopar de Dones on es lliuraren els Premis 8 de Març de la Xarxa de Dones de la Marina Alta, que són un reconeixement a la trajectòria vital, professional, científica, artística... de les premiades, dones que han contribuït a millorar i fer més igualitària aquesta societat.
Amb l’assistència de “ Dones Cabal”,  “Femme Força”, “Dones d’Orba”, “Associació Eva Pinera”, “Matria” i més de 150 dones de tota la comarca vam gaudir d’una llarga i entretinguda vetllada, en la que no va faltar l’humor, la conversa, la música, els bons sabors de taula, els parlaments, els vídeos de presentació i el reconeixement a les premiades.
En primer lloc, Pepa Espasa, artista plàstica de Dénia, ens va commoure amb la seua obra centrada en el maltractament de les dones. Les imatges projectades mostraren la bellesa i dramatisme impactant del seu art.
Tot seguit reberen l’estatueta representativa del Premi, Begoña Piñero i Maricusa  Arguelles en nom de les associacions “Tertúlia Feminista les Comadres” de Gijón i “Mujeres por la Igualdad de Barredos” de la Cuenca Minera de Astúries. D’aquests dos grups va eixir la iniciativa i organització del “Tren de la Llibertat” que l’any passat va reunir a centenars de milers de persones a Madrid l'1 de febrer del 2014, en una manifestació convocada per paralitzar l’avantprojecte de llei, presentat pel ja exministre Gallardón, sobre la interrupció voluntària de l’embaràs. La claredat de les reivindicacions d'estes dos associacions asturianes és un fidel exemple de la forma de treballar per la igualtat i els drets de la dona. En el seu parlament, recordaren, una vegada més, que les dones unides i al carrer som capaces de canviar el món. Resultà emocionant  la presència de dos dones de tan llarga trajectòria feminista. Totes les aplegades posades dempeus  aplaudírem la seua valentia.
La Xarxa de Dones, que va participar activament en el Tren de la Llibertat, tornarà a pujar a qualsevol tren per reivindicar els drets de les dones. No hay comentarios:

Publicar un comentario