viernes, 6 de marzo de 2015

Manifest del Dia de la Dona, Xarxa Dones Marina Alta


                                
EL CANVI SERÀ FEMINISTA O NO SERÀ

El 8 de Març és el Dia Internacional de la Dona i des de fa més d’un segle les dones de tot el món eixim al carrer per exigir els nostres drets. A pesar del temps transcorregut estem molt lluny d’aconseguir-los.
La taxa d’activitat de les dones està 13 punts per sota de la dels homes; l’atur està dos punts, o més, per damunt, hi ha més precarietat laboral, més ocupació submergida i els salaris de les dones son un 27% menors que el d’un home pel mateix treball. En 2012, quasi el 95 % de les persones que demanaren excedència per la cura de filles o fills, i més del 85% amb excedència per la cura de familiars, foren  dones. L’Estat Espanyol ocupa el n. 23 d’entre 27, sols davant de Japó, Itàlia, Grècia i Corea, en la situació respecte a la igualtat d’oportunitats per a les dones. I aquesta tendència en desigualtat de xifres va creixent en contra de les dones.

Davant els canvis que des de la societat espanyola s’estan reclamant a institucions, partits, sindicats, plataformes cíviques, empresariat... les dones exigim que els canvis vinguen de la mà del feminisme per a ser reals i efectius, i per poder arribar a una societat més justa e igualitària. Per això recordem l’agenda feminista i reclamem el seu compliment:
·         Exigim  Escola Pública laica i coeducadora que avance en un model social d’igualtat,  pluralitat i respecte a la diversitat. Reclamem la revisió dels materials educatius, la formació en coeducació dels professionals, la revisió del llenguatge i valors sexistes en les noves tecnologies, en administracions, en els mitjans de comunicació, en la publicitat, etc.
·         Volem una vida lliure de violència masclista en qualsevol de les seues formes, i demanem la implicació de les administracions i de la societat per a la seua eradicació. Denunciem les retallades en un 30% del pressupost per lluitar contra aquesta lacra social i exigim majors recursos per a la prevenció i persecució de la violència de gènere, l’encalçament sexual i totes les actituds masclistes.
·         Reclamem que l’administració pública promoga la igualtat efectiva i real entre dones i homes. Denunciem la retallada en el pressupost per a desenvolupar la Llei d’Igualtat d’Oportunitats en un 47% i la paralització de reformes legals per a fomentar la coresponsabilitat i conciliació de la vida laboral i familiar.
·         Exigim polítiques que impulsen l’ocupació i formació de les dones. S’ha d’eradicar la divisió sexual del treball i garantir l’autonomia i la independència econòmica de les dones.
·         Rebutgem  la múltiple discriminació que pateixen les dones, entre altres casos, de les minories ètniques o culturals, les pobres o en processos d’exclusió social, i les recloses en institucions socials o penitenciàries.
·         Reclamem la urgent necessitat de major participació de les dones en tots els processos de presa de decisions polítiques, econòmiques, culturals i de tot tipus.
·         Rebutgem la retallada en salut sexual i reproductiva que entre altres exclou de la reproducció assistida de la sanitat pública a parelles de dones i a dones fadrines.
·         Exigim l’avortament lliure i gratuït, l’accés lliure i gratuït als diferents mètodes anticonceptius, perquè les dones decidim si parim o no parim. Les menors també tenen dret a decidir.

Som conscients que el camí cap a un estat de benestar que garantisca els drets i l’avanç en la igualtat de gènere i en una democràcia real només pot passar pel feminisme. Per això
“Els canvis polítics i socials seran feministes o no seran”
XARXA DE DONES DE LA MARINA ALTA
8 de març 2015

No hay comentarios:

Publicar un comentario