viernes, 21 de febrero de 2020

Dia Internacional de la Dona 2020, actes xarxa dones Marina Alta

ACTES AL VOLTANT DEL 8 DE MARÇ DE 2020

Sota el lema “Feminisme per a canviar el món”, la Xarxa de Dones de la Marina Alta prepara la commemoració del 8 de Març de 2020, Dia Internacional de la Dona.

Els actes habituals se celebraran el dijous 5 de març. Començarem, a les 19:30h, amb la manifestació reivindicativa pels carrers de Dénia i lectura del manifest, esperem la participació dels ciutadans i les ciutadanes que defensen els drets de la dona i els drets humans.

A les 21h, a los Arcos de Pedreguer, serà el sopar comarcal de dones on lliurarem el Premi 8 de Març a una gran dona: Rosa Cobo Bedía, professora de Sociologia del Gènere, Directora del Centre d’Estudis de Gènere i Feministes de la Universitat de A Coruña, en reconeixement al seu treball d’investigació i activisme feminista.    

Endemés, enguany tindrem una activitat especial, que suposa la cloenda del 25 aniversari de la Xarxa: la publicació i presentació del llibre “25 anys de Feminisme a la Marina Alta”, on deixem constància de la vida de la nostra associació al llarg d’un quart de segle, amb el relat de la seua història, articles, testimonis, fotografies, documents, actes, participacions, memòria dels Premis 8 de Març, ressenya de les 46 dones premiades i de les associacions... Un llibre creat amb la voluntat de fomentar la història del feminisme, ressaltar la vàlua del treball de les dones i visibilitzar la  gran tasca duta a terme  per millorar la societat i aconseguir la llibertat i la igualtat.
Volem agrair a l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta la coedició, que ens ha permés ampliar la inicial tirada prevista de 200 a 900 exemplars, estenent la difusió de manera considerable. 
Així mateix agraïm la col·laboració en la publicació dels ajuntaments de Xàbia i Pedreguer.

Ens complau convidar-vos a les presentacions del nostre llibre, i vos esperem a la primera  que serà el dijous 27 de febrer, a les 20h a la casa de Cultura de Xàbia.

Vos animem a participar en els diferents actes que es convoquen amb motiu del 8 de Març i, alhora, recordem que el Dia Internacional de la Dona no és una celebració festiva, sinó una commemoració reivindicativa que ressalta els treballs en favor dels drets de la dona que s’han realitzat durant molts anys, i s’han de continuar duent a terme, no un dia, sinó tots els dies de l’any, per seguir avançant, per no retrocedir ni un pas.

Fou la unió de moltes dones al món, la que aconseguí grans victòries per a totes nosaltres així com els drets que hui tenim. Ens precedeix una llarga genealogia de dones activistes, migrants, sufragistes, sindicalistes... que contribuïren a la transformació social, i que ha afectat tant a les lleis, com a les actituds col·lectives i personals de les dones i homes.”

Però no ens acontentem, queda molt per transformar i millorar, cal continuar la tasca feminista, perquè: EL FEMINISME POT CANVIAR EL MÓN!    

                       
      

                                                       

No hay comentarios:

Publicar un comentario