sábado, 7 de marzo de 2020

Celebració del Dia Internacional de la Dona de 2020


Gràcies a totes les persones que van participar, braç a braç, en la manifestació comarcal a Dénia en defensa dels Drets de la Dona, la reivindicació conjunta és un dels pilars de la lluita feminista. 

Gràcies a les dones de diferents pobles i associacions feministes que compartírem el sopar comarcal del Dia de la Dona, el Donatge i lliurament del Premi 8 de Març a Rosa Cobo, un goig escoltar-la.

 I gràcies a la premsa comarcal pel seguiment que ha fet dels actes convocats per la Xarxa de Dones de la Marina Alta amb motiu de commemorar el Dia Internacional de la Dona. "Feminisme per a canviar el món".


MANIFEST DIA INTERNACIONAL DE LA DONA 2020

“FEMINISME PER A CANVIAR EL MÓN”

Xarxa de Dones de la Marina Alta

El moviment feminista tornarà aquest 8 de Març a fer història. De nou tornarem als carrers per clamar ben fort contra totes les discriminacions i violències que patim les dones cada dia a tot arreu.

 Fou la unió de moltes dones al món la que aconseguí grans victòries per a totes nosaltres.

Les dones tenim un paper primordial en el sosteniment i cura de la vida. És hora de posar les cures al centre de la societat. Les dones no volem continuar soles amb aquesta càrrega i exigim corresponsabilitat i el dret a cuidar i ser cuidades.

Denunciem que ser dona és la principal causa de pobresa. La precarietat que afecta les dones s´agreuja per tindre més edat, per l´orientació sexual. Ser migrades, racialitzades, per ser dones transsexuals, per tindre diversitat funcional o qualsevol imatge que no està dins de la normativa. Hi ha sectors amb condicions inadmissibles: les treballadores de neteja d´hotels o de les treballadores de la llar, les aparadores, i tantes i tantes altres.

Exigim que el temps de cures siga reconegut en el càlcul de les pensions.

Exigim treballs i jornals dignes; la derogació de la Reforma Laboral; ratificació del Conveni 189 de l´OIT; mesures per erradicar l´assetjament sexual i per raó de sexe i que les dones amb diversitat funcional tinguen un tractament real i efectiu d´inserció social i laboral.

Exigim una educació que no invisibilitze les dones, una educació en valors, on la coeducació i l´educació afectiva-sexual en les escoles formen persones per un món d´iguals en drets i de respecte, sense estereotips de gènere.

Exigim una escola pública, laica i feminista, lliure de valors patriarcals.

Ja n´hi ha prou de què les dones visquem sota el terror i falta de llibertat que imposen assassins, maltractadors, assetjadors, violadors, proxenetes i puters.

 Prou de violència cap a les domes. PROU D´ASSASSINATS.

Exigim formació obligatòria  amb perspectiva de gènere al poder judicial, en els cossos i forces de seguretat i a les administracions. Que els pactes contra la violència de gènere es doten de recursos suficients.

Exigim formació obligatòria  amb perspectiva de gènere al poder judicial, en els cossos i forces de seguretat i a les administracions. Que els pactes contra la violència de gènere es doten de recursos suficients.

Reivindiquem la llibertat sexual de les dones, el dret a ser felices, a viure com vulguem.

Companyes, recordem que el 8 de Març és tots els dies. El camí és llarg i les mobilitzacions continuen.

Ajuntem-nos, defensem-nos, lluitem i cuidem-nos.

Juntes som IMPARABLES!!!

XARXA DE DONES DE LA MARINA ALTA

Dia Internacional de la Dona, Març 2020

 PREMSA

Denia.com

Canfali Marina Alta 

Marina Plaça

 Cadena Ser

Denia digital

No hay comentarios:

Publicar un comentario