jueves, 29 de octubre de 2015

RODA DE PREMSA SOBRE LA PARTICIPACIÓ DE LA MARINA ALTA EN LA MARXA 7N A MADRID



RODA DE PREMSA SOBRE LA PARTICIPACIÓ DE LA MARINA ALTA EN LA MARXA 7N A MADRID “CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES”
FEMINISTES DE LA MARINA ALTA  28-10-2015
COMUNICAT

  El Moviment Feminista convoca per al 7 de novembre del 2015 la Marxa a Madrid Contra les Violències Masclistes, per exigir que la lluita contra les violències masclistes siga una qüestió d’Estat, conscienciar la societat de les violències que les dones suportem a diari, i posar en funcionament tots els mecanismes necessaris acabar amb aquesta situació que atempta contra més de la meitat de la població. 
 Parlem de violències en plural, perquè, si bé el feminicidi és l’expressió més brutal del masclisme, les seues violències les vivim quotidianament les dones, d’una forma o altra. La violència masclista no consisteix únicament en aquella que exerceixen els homes contra les parelles o exparelles, sinó que inclouen aquelles agressions que es produeixen en tot tipus de relacions i en tots els estrats socials.
El 7 de novembre hem d’eixir totes i tots al carrer.
El Moviment Feminista encapçalarà una manifestació massiva i demana a la societat civil que isca amb nosaltres per un dia amb la nostra bandera: la feminista. La que ens visibilitza a totes i a tots per la igualtat real de drets de les dones, la que ens unirà el 7 de novembre a Madrid.
La gran mobilització donarà començament a les 12h del matí, enfront del Ministeri de Sanitat, Servicis Socials i Igualtat i finalitzarà en la Plaça d'Espanya.


A nivell de la comarca de la Marina Alta els grups feministes: Matria, Dones Cabal de Pego, Femme Força de Pedreguer, No+, Dones Teulada, Associació de Dones per la Igualtat de Calp, la Xarxa de Dones de la Marina Alta i la Col•lectivA, hem treball conjuntament durant el mes de setembre i principalment el mes d’octubre, per participar en la Marxa 7N com a "Feministes de la Marina Alta".
Hem fet un gran esforç per  organitzar la Marxa a Madrid i invitar tota la població de la Marina Alta perquè s’hi sume a la Marxa 7n i viatge amb nosaltres per manifestar-nos, ja que l’eradicació de les violències masclistes i les violències contra les dones és una qüestió que afecta tota la societat.
L’esforç ha donat resultat i seran tres els autobusos que marxaran des de la Marina Alta cap a Madrid, amb més de 150 persones.
Volen agrair  la contribució particular dels Ajuntaments de Pego y Pedreguer que han posat dos autobusos a la nostra disposició. 

Una altra actuació que hem dut endavant ha sigut la de presentar en cada un dels pobles de la comarca la “Moció al Ple de l'Ajuntament amb motiu de la Marxa Estatal contra les violències masclistes del 7 de Novembre de 2015”, que va elaborar la coordinadora estatal del Moviment Feminista. Perquè és imprescindible i necessària la implicació i assumpció de responsabilitats i accions per part de l’administració pública, i concretament dels ajuntaments, per acabar amb la violència masclista.
Ja comptem amb l’aprovació unànime de les Corporacions Municipals de Pego, Pedreguer, Benissa, Calp, Dénia, Tormos, Vall de Gallinera, Vall de Laguar, Vall d’Ebo, Sagra, Jesús Pobre,
En breu es tractarà en els Plenaris de Xàbia, Ondara, el Verger, Xaló, Orba, La Xara, Gata de Gorgos, Els Poblets, Teulada, L’Atzúvia, Castell de Castells, Vall d’Alcalà, així com en la resta de pobles dels que encara ens falten les dates concretes...
Esperem que en totes les corporacions municipals s’aprove per unanimitat i que els acords que proposa la moció s’acomplisquen. El primer acord és senzill i visible:
“Col·locar el 7 de novembre de 2015 a la façana de l'ajuntament una pancarta violeta amb el lema ‘Contra les Violències Masclistes’ i promoure la participació  ciutadana en la marxa a Madrid.”
                                                                            #MarinaAlta7N      #nosaltresanem7N   
 


Articles Roda de premsa:
 La Marina Plaza "Nueve colectivos de la Marina Alta desembarcaran en Madrid-contra la violencia machista"
Radio Pego Més de 150 persones de la Marina Alta es manifestaran el 7 de novembre contra les violències masclistes a Madrid

No hay comentarios:

Publicar un comentario